Färdig skjorta och ett fynd.

Så blev den då klar min polkagrisrandiga storskjorta. För att vara den första skjorta jag någonsin sytt så är jag faktiskt nöjd.
En runda på second hand hanns också med, och jag tycker allt att jag gjorde nåra fynd. två ganska stora tygbitar för tio kronor styck och ett par stickor i just den storlek jag behöver, också dom tio kronor. Hela kalaset gick på det nätta priset av trettio kronor. Helt överkommligt tycker jag!




ännu en tisdag.

Lyckan är fullständig när man får sitta och sy i nästan tre (!) timmar på skoltid.

Man tittar på klockan efter en stund vid symaskinen och blir förvånad över att det plötsligt bara är tjugo minuter kvar av lektionen när det känns som om man just började...

Just nu syr jag på en skjorta, kanske, kanske blir den färdig imorgon och i så fall blir det bilder så småning om!

Dessutom märkte jag idag att H&M har börjat sälja inredningsprylar. En hel del snygga grejor faktiskt. Speciellt kär blev jag i tygkassen som var designad av Liselotte Watkins.



Konsten att slakta en börs

Eftersom jag utlovat pyssel i den här bloggen är det just vad som kommer nu.
Här är den senaste tidens skörd av pyssel.
Vi börjar med en liten börs som jag invigde min nya symaskin med. Frågade runt i typ hela stan efter såna där små byglar, men det var lönlöst. Gick till second hand-butiken i stället och slaktade några gamla börsar. Behöver dock jobba lite på själva anordningen hur jag ska få fast tyget i bygeln, just nu är den bara fastklämd men jag vet inte om det duger.
Tyget med hjärtan har jag hittat hemma hos min mormor och som innertyg har jag använt ett lite stadigare naturvitt tyg.
Beskrivning på hur man skulle göra hittade jag här:http://www.lappeklipp.blogspot.com

        
 Före                                                                                               Efter

Nästa pyssel är två olika virkningar. Det första är en prinsesstårta som är tänkt som en nåldyna. Cred för inspirationen ska fröken Elsa ha, som gör så himla mycket fint.! Virkning nr. 2 är ett mobilfodral till lillebror. Designen kommer från eget huvud.



        

Det var allt pyssel för den här gången!
tjing!

Där ute finns en värld av långa nätter

Jag är så glad!
Där står den på köksbordet, blank och fin och alldeles tyst går den också. Det bara kliar i fingrarna när jag tittar på den.
Jojo men, igår blev jag med ny symaskin! En huskvarna. Vi har haft en gammal hemma länge och visst den har fungerat till det allra mest nödvändiga, men nu har den lagt av helt. Så igår for jag med mor till stan för att inhandla en ny.
Här ska sys!


Pyssla eller dö.

Efter ett låååååååååångt uppehåll tycker jag nog att det kanske är dags för en liten uppdatering...
MEN eftersom E ändå har en annan blogg har jag, helt utan hennes vetskap, bestämt mig för att göra om det här till en................ (trumvirvel) PYSSELBLOGG! Jag tycker nämligen att man aldrig kan få för lite pyssel.
Jag bara älskar't. Det får en liksom att tänka på annat och bara låta händerna gå. Perfekt när man tittar på tv. Perfekt när man åker buss. Perfekt när man pratar med nån. Med andra ord: perfekt för jämnan!
Pyssel finns i så många former, och det är det som är det fina i kråksången, alla kan vara med!
Här på min sida kommer det nog mest bli en blanding av stick och virkning, scrapbooking och kanske lite sömnad.
Och för att inte göra någon beviken kommer det ett litet pyssel direkt!
Ett par stickade strumpor som är stickat i naturvitt raggsocksgarn. Mönstret kommer från http://www.garnstudio.com/, för övrigt en supersida med gratismönster, klara att skriva ut och börja!



RSS 2.0